SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC
SŠ, ZŠ, MŠ, DD a SPC

Směrnice pro školní stravování

Vyhláška č. 107/2005 Sb.

změny a doplňky předpisu: vyhláškou 463/2011 Sb. s účinností dnem 1.1.2012

  1. Výdejní doba obědů
  2. Dohledy v jídelně
  3. Přihlašování a odhlašování obědů
  4. Placení obědů
  5. Jídelní lístek
  6. Stravování zaměstnanců školy
  7. Vedení evidence strávníků
  8. Organizace vlastního provozu
  9. Zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví

ad 1) - Výdejní doba obědů

  • do jídelních nosičů se obědy vydávají od 11.30 do 12.00 hod.
  • výdej obědů pro žáky a zaměstnance školy je od 11.40 do 13.45 hod.
  • výdej stravy pro dětský domov:
    • snídaně  7.00 do 7.30 hod
    • obědy    12.00 do 12.30 hod
    • večeře    17.30 do 18.00 hod
  • výdejní doba jídel pro Dětský domov může být aktuálně upravena po vzájemné dohodě.

ad 2) – Dohledy v jídelně

  • dohledy zajišťují pedagogičtí pracovníci školy dle pokynů ředitele školy
  • dohled důsledně dbá na pořádek ve školní jídelně
  • rozsah a rozvržení dohledů je vyvěšeno na informační tabuli ve školní jídelně

ad 3) – Přihlašování a odhlašování obědů

  • provádí se vždy nejpozději do 7.30hod. dne, kdy má být oběd vyzvednutý
  • při onemocnění žáka mají rodiče nebo sourozenci možnost si první den nemoci oběd odnést, na další dny musí rodiče obědy odhlásit

ad 4) – Placení obědů

  • úhrada obědů probíhá v hotovosti nebo inkasem
  • cena oběda zahrnuje pouze cenu za potraviny a je uvedena na informační tabuli

ad 5) – Jídelní lístek

  • sestavuje vedoucí školní jídelny s vedoucí kuchařkou vždy na týden dopředu
  • je vyvěšen na informační tabuli ve školní jídelně, dále ve sborovně školy a na informační tabuli v Dětském domově a na stránkách školy

ad 6) Stravování zaměstnanců školy

  • jídlo zaměstnanci konzumují v jídelně, do jídelních nosičů bude vydáváno pouze v odůvodněných ojedinělých  případech (strava je určena pro přímou spotřebu, proto ji nelze uchovávat, školní jídelna nezodpovídá  za nákazu vzniklou z přepravy jídla)
  • poskytování stravování v době dovolené a mateřské dovolené není nárokové
  • v případě pracovní cesty, kdy pracovník žádá o proplacení stravného, nemá na dotovaný oběd ve školní jídelně nárok a musí si jej předem odhlásit

ad 7) Vedení evidence strávníků

  • evidenci strávníků vede vedoucí školní jídelny
  • obědy jsou vydávány po předložení „Poukázky na oběd ve školní jídelně“

ad 8) Organizace vlastního provozu

  • polévku a hlavní jídlo obdrží strávníci u výdejního okénka, pití si berou sami (je  nalito ve sklenicích a   připraveno na tácech u výdejního okénka)
  • použité nádobí odnášejí k odbíracímu okénku

ad 9)  Zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví

  • za dodržování bezpečnostních předpisů a hygienických norem ve školní jídelně odpovídá vedoucí školní jídelny
  • za bezpečnost žáků při jejich pobytu ve školní jídelně odpovídá dohlížející učitel
  • za bezpečnost dětí Dětského domova odpovídá dohlížející vychovatel
  • při znečištění školní jídelny či rozbití nádobí se žáci řídí pokyny dohledu
  • při potřísnění podlahy např. polévkou, nápojem a podobně učiní dohled taková opatření, aby nemohlo dojít k uklouznutí strávníků

Mladá Boleslav dne 1.9.2020

Zpracovala:   

Magdaléna Fričová, vedoucí školní jídelny

Mgr. Ivana Pacovská, ředitelka školy

Jídelna

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5
1
6 7 8 9
10 11 12
1
13 14 15 16
17 18 19
1
20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2
1
3 4 5 6

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Sponzoři


SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC SŠ, ZŠ, MŠ, DD A SPC